Knallende ruzie tussen Toto Wolff en Christian Horner in beeld gebracht: “Ik weet je te vinden!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op vrijdag ging het vijfde seizoen van de Netflix-serie ‘Drive to Survive’ in première. Daarin zien we een opmerkelijke en knallende ruzie tussen Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff en Red Bull-teambaas Christian Horner.

Voor de ervaren F1-fan maar ook voor de modale Netflix-kijker is ‘Drive to Survive’ een leuk kijkstuk waarin we regelmatig worden meegenomen naar verhalen voor en achter de schermen. Tijdens het vijfde seizoen komt het thema ‘porpoising’ regelmatig aan bod. De serie gunt ons tijdens het raceweekend in Canada een beklijvende blik achter de schermen waarbij er een knallende ruzie ontstaat tussen Toto Wolff en Christian Horner.

Tijdens het bewuste raceweekend vaardigt de FIA een veelbesproken ‘Technical Directive’ uit die porpoising moet tegengaan. Vooral Mercedes wil graag wijzigingen, aangezien ze zelf erg veel hinder ondervinden, maar Red Bull wil net geen reglementswijzigingen omdat ze amper hinder ondervinden van porpoising.

Dat Christian Horner en Toto Wolff elkaar rauw lusten en een verbeten strijd met elkaar voeren op en naast het circuit werd tijdens de serie al meermaals duidelijk. Ook nu want bij Netflix filmden ze een knallende ruzie tussen beide heren.

“Ik hoor heel veel gefluister over porpoising, geruchten die verspreid worden via de media, dat er e-mails worden rondgestuurd. Ik zeg het jullie: jullie spelen een erg gevaarlijk spelletje. Als een wagen in de muur belandt omdat hij te stijf is of omdat hij de vloer raakt dan heb je problemen en dan weet ik je te vinden,” vertelt Toto Wolff waarna hij onderbroken wordt door andere teambazen en dan in het bijzonder Christian Horner.

“Zijn we aan spelletjes aan het spelen voor de camera’s?”, vraagt een geïrriteerde Christian Horner zich af. “Dit kan beter zonder camera’s besproken worden.”

Toto Wolff op zijn beurt reageert eveneens geïrriteerd en hapt terug naar Horner: “Ik ben aan het praten, onderbreek me niet. Mij maakt het niet uit dat er camera’s zijn. Als jullie denken dat wij nieuwe regels willen omwille van onze performance dan hebben jullie het fout.”

Vervolgens lopen de emoties alleen nog maar hoger op wanneer de andere teambazen benadrukken dat de veiligheid uiteraard zeer belangrijk is.

“Jullie hebben allemaal wat gedaan om het probleem te proberen limiteren, mijn felicitaties!” zegt een erg sarcastische Toto Wolff, waarna het pas echt uit de hand loopt en Christian Horner roept richting Toto Wolff: “Toto, pas je wagen aan! Jij hebt een probleem, pas je fucking wagen dan aan!”

“Nee, pas jij je wagen maar aan want Perez heeft gezegd dat jullie wagen ‘fucked’ is! Dat heeft hij luidop gezegd,” schreeuwt een briesende Toto Wolff terug richting Christian Horner.

“Nee, dat is helemaal niet waar, praat maar met mijn rijders, haal ze erbij,” antwoordt Horner, waarna F1-baas Stefano Domenicali het welletjes vindt en probeert om de rust te laten weerkeren: “We zullen het er met de FIA over hebben.”

De andere teambazen denken er ondertussen het hunne van, ze lachen en giechelen met wat zich net heeft afgespeeld: “Wolff haat het om te verliezen,” lacht Jost Capito. “Tijd om aan ‘porpoising’ te gaan doen,” zegt Guenther Steiner met de glimlach op zijn gezicht. “Geen idee of het een staaltje ‘showmanship’ was.”

Nog een reden nodig om ‘Drive to Survive’ te zien? Schakel die tv of tablet nu maar al aan.