George Russell: “Ik hoop dat het door de banden komt”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het was een dramatisch slechte kwalificatie voor het Mercedes F1 team, niet meteen wat de positie betreft maar vooral wat betreft het tijdsverschil met Max Verstappen die de snelste tijd reed. George Russell hoopt dat de grote achterstand vooral te verklaren is door de banden.

Bij koelere temperaturen hebben ze het bij Mercedes dit jaar moeilijk om het rubber op temperatuur te krijgen, dat was volgens Russell ook in Spa-Francorchamps het geval.

“De banden zijn de doorslaggevende factor,” aldus Russell. “Als je de banden in het juiste of het verkeerde window krijgt, kan dat een seconde per ronde verschil opleveren.”

“Ik denk dat het de beperkingen zijn die inherent zijn aan onze auto. Je kunt het van twee kanten bekijken, in de loop van het seizoen hebben we op zondag veel meer voordeel dan de beperking die we op zaterdag hebben.”

“We hebben waarschijnlijk maar drie van de veertien races echt slechte kwalificatiesessies voor ons gehad. Ik denk hier en Imola en misschien ook Monaco, allemaal circuits waar je worstelt met de bandentemperatuur.”

“Dus er is een duidelijk patroon. We willen proberen een oplossing te vinden, maar dat antwoord hebben we op dit moment nog niet.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen