George Russell: “Lewis en ik hebben geen interesse om voor de vijfde plaats te strijden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes blijft met haar F1-bolide heel wat problemen ondervinden die een betere competitiviteit in de weg staan, waaronder het veelbesproken ‘porpoising’. Russell laat verstaan dat de ambities bij Mercedes duidelijk hoger liggen dan strijden om de vijfde plaats.

Bijna al de wagens van de F1-teams lijken in meer of mindere mate last te hebben van porpoising. Het is echter vooral de Mercedes F1-bolide die snelheid lijkt in te boeten wanneer de wagen er minder gevoelig voor wordt gemaakt. Schade beperken is dan ook voorlopig de boodschap bij Mercedes, en een onderlinge strijd tussen Hamilton en Russell maar die laatste wil duidelijk meer dan onderling strijden voor bijvoorbeeld de vijfde plaats.

“Zo’n kleine dingen betekenen eigenlijk niet zoveel,” aldus Russell. “Iedereen wil uiteraard voor zijn teamgenoot finishen, maar Lewis en ik hebben geen interesse in een strijd om de vijfde en zesde plaats.”

“We willen samenwerken zodat we meer naar voor geraken. Het maakt me dan ook niet uit wanneer Lewis voor mij rijdt en omgekeerd geldt hetzelfde. Dat houdt ons momenteel niet bezig.”

“We kijken naar het grotere plaatje. Op de langere termijn willen we de jongens vooraan bijhalen, we zijn hier om te winnen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023