George Russell: “Michael Schumacher was altijd mijn favoriete rijder”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

George Russell vertelt aan het Duitse ‘Sportbild’ dat Michael Schumacher altijd zijn lievelingsrijder was. 

Hij heeft er een tijdje moeten op wachten maar eindelijk mag George Russell zich een Mercedes-rijder noemen. Na drie jaar bij Williams mag hij in 2022 aantreden bij de hoofdmacht van Mercedes met als teamgenoot zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. 

Hij moet zich dus bewijzen tegen een rijder waarvan sommigen zeggen dat hij de beste rijder aller tijden is en daar is niet iedereen voor in de wieg gelegd. Maar Russell ziet het als een voorrecht om te kunnen leren van een topper als Lewis Hamilton.

“Ik zit in een ongelooflijke mooie positie,” vertelt hij. “Je kunt zoveel van hem leren. Hij is niet voor niets de meest succesvolle rijder in de geschiedenis. En als jonge rijder, wil je het tegen de besten opnemen. En het haalt de druk van me af: er wordt verwacht dat Lewis elke race wint.”

De onlangs vierentwintig jaar geworden Russell heeft er alleszins de leeftijd voor om Hamilton als idool gehad te hebben in zijn jeugd maar hij vertelt dat hij nooit echt een idool gehad heeft. Zijn lievelingsrijder is naar eigen zeggen die andere legende die bij Mercedes aan de slag was, namelijk Michael Schumacher. 

“Mijn favoriete rijder was altijd Michael Schumacher. Uit respect voor hem, zal ik het ook zonder mijn gebruikelijke rode helm doen. Ik denk dat een rode helm in een zilveren Mercedes gewoon bij Schumi hoort.”

“Toen ik naar de Formule 1 begon te kijken, won hij alles. Als kind, had ik ook een klein Michael Schumacher-race pakje. Dat heeft zijn sporen op mij nagelaten. En, hoe kun je niet van Michael Schumacher houden?”

Of hoe de media veel van onderstaande foto maakten, maar het echte idool van George Russell toch een andere zevenvoudig F1-kampioen was …

Lewis Hamilton – Instagram
Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner