Nico Hulkenberg: “De nieuwe Aston Martin-bolide verrast me, dit is veelbelovend”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Nico Hulkenberg had het over een veelbelovende eerste dag achter het stuur van de Aston Martin en hij laat weten verrast te zijn over het verschil tussen de nieuwe generatie auto’s en hun voorgangers.

Op het laatste moment werd Aston Martin-reserverijder Nico Hulkenberg opgetrommeld om Sebastian Vettel te vervangen nadat hij positief getest had op COVID-19. De laatste keer dat we Hulkenberg achter het stuur van F1-bolide zagen tijdens een raceweekend was tijdens de Eifel GP in 2020 en hij geeft toe dat hij zich best wat zorgen maakte, vooral dan op fysiek vlak.

“Fysiek is er zeker en vast niet de vorm om te rijden”, zei hij vrijdagochtend voorafgaand aan zijn eerste oefensessie in de Aston Martin. “Er zullen veel uitdagingen zijn, er zal een overload aan informatie zijn vandaag.”

“Voor mij draait het gewoon rond in de auto te stappen, op snelheid te komen en een goed gevoel te krijgen.”

“Het lichaam zal zeker ook pijn doen, maar om terug te zijn in een Formule 1 wagen, het zijn de snelste wagens ter wereld, is natuurlijk spannend.”

Een veertiende en een zeventiende tijd was uiteindelijk zijn deel vrijdag en daarmee was hij slechts een tiende trager dan vaste rijder bij Aston Martin, Lance Stroll. Hulkenberg leverde een mooie prestatie af en wist zich telkens te verbeteren.

“Ik denk dat vandaag veelbelovend voor me was: het ging er alleen maar om op snelheid te komen met de auto,” zei hij.

“Ik heb gisteren met Sebastian gesproken en hij heeft me zijn feedback en inzicht gegeven, dus het is altijd goed om die voorbereiding te hebben voordat je in de auto springt.”

“Ik was echter verrast door hoe anders het was, het gevoel van de banden in het bijzonder, en het remmen.”

“Ik ben echter blij met mijn gevoel in de auto en hoe ik elke run kon voortbouwen om me meer en meer op mijn gemak te voelen,” voegde hij eraan toe.

“Er is altijd ruimte voor meer en we zullen blijven werken om vooruitgang te boeken. Dit weekend wordt een goede uitdaging en ik zal genieten van elke ronde in de auto.”