Hamilton: “Mercedes heeft grote problemen: We zijn negen tienden trager dan Red Bull”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Lewis Hamilton hebben de oefensessies op vrijdag aangetoond dat de problemen bij Mercedes echt zijn en bovendien niet klein. De achterstand op Red Bull en Ferrari is naar verluidt erg groot.

“Ik heb jullie vorige week gezegd dat we hier tijdens het eerste raceweekend niet zouden meedoen voor de overwinning,” aldus Hamilton.

“Wanneer je naar Red Bull kijkt dan bevinden ze zich ver van ons verwijderd. Ze hebben zo’n acht à negen tienden voorsprong op ons en ook Ferrari heeft zo’n zes tienden voorsprong op ons. We vechten dan ook tegen de wagens die zich daarachter bevinden.”

Vorig jaar leek Mercedes ook tijdens de eerste oefensessies op vrijdag problemen te ondervinden maar stonden ze er tijdens de kwalificatie en de race plots wel. Dat zal volgens Hamilton deze keer niet het geval zijn.

“We hebben in het verleden kleine problemen gehad, relatief gezien. Vergeleken met dit jaar waren de problemen, veel kleiner.”

“We worden dit jaar met veel, veel grotere problemen geconfronteerd. We proberen alles te doen om ze op te lossen. Het ziet er naar uit dat het eerder een oplossing op de lange termijn zal worden, niet op korte termijn.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print