George Russell na teleurstellende kwalificatie op P12: “Ik stuiterde doorheen de bochten”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Op vrijdag kwam George Russell zeer sterk voor de dag maar tijdens de kwalificatie werd hij verrassend uitgeschakeld in Q2. Russell had naar eigen zeggen plots ongelooflijk veel last van porpoising.

Russell had tijdens de kwalificatie overduidelijk last met het besturen van zijn Mercedes W13. De wagen vertoonde een nerveuze wegligging en dat zorgde voor een vroegtijdige exit in Q2.

“Het is zeker en vast een verrassing, maar nadat ik met de wagen heb gereden en ervaren heb hoe hij aanvoelde is het geen verrassing meer,” aldus Russell.

“Vandaag voelde de wagen als een volledig ander ‘beest’ aan. We hadden vandaag ongelooflijk veel last van porpoising. We begrijpen niet waardoor het komt. Uiteindelijk was het daardoor zeer moeilijk.”

“Het was de eerste keer dat ik het zo doorheen een bocht voelde. Doorheen de bochten 4 en 5 was ik gewoon aan het stuiteren en ook doorheen de remzones.”

“Het is erg jammer want we waren tijdens de kwalificatie trager dan op vrijdag en iedereen is een seconde sneller gegaan,” besluit Russell.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023