Desillusie voor Lewis Hamilton: “We hebben helemaal geen vooruitgang geboekt”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ondanks de betere performance tijdens de oefensessies op vrijdag en vervolgens ook een betere kwalificatie op zaterdag is Lewis Hamilton van mening dat Mercedes geen vooruitgang heeft geboekt.

Een snelste tijd van George Russell tijdens de tweede oefensessie op vrijdag deed het beste vermoeden voor zaterdag maar tijdens de kwalificatie moesten Hamilton en Russell genoegen nemen met een respectievelijk zevende en twaalfde tijd. Eerder op de dag was er ook al een bijzonder slechte derde oefensessie.

“Vandaag was wat een verrassing,” vertelde Hamilton. “Het is wat verwarrend want de snelheid op vrijdag was goed, we weten niet waarom we toen sneller waren dan dat we normaal echt zijn.”

“Om ons dan tijdens de derde oefensessie zo ver naar achter te zien zorgde voor zenuwachtigheid in de aanloop naar de kwalificatie.”

“De kwalificatie was vandaag echter veel beter dan mijn voorbije drie race en daar ben ik dankbaar voor. Eenmaal ik de banden wat beter op temperatuur kreeg ging het ook beter.”

Hamilton liet daarop verstaan dat hij niet vindt dat Mercedes in Miami een grote stap vooruit heeft gezet.

“We hebben niet echt een stap vooruit gezet ofzo, we moeten gewoon blijven werken,” aldus Hamilton. “We blijven gewoonweg beetje bij beetje vooruitgang boeken en eraan werken. Er wordt achter de schermen zo ongelooflijk hard gewerkt, iedereen werkt bijzonder hard.”

“Jammer genoeg boeken we niet zo snel vooruitgang als dat we wensen. De kloof is vergelijkbaar met het begin van het jaar.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print