George Russell: “We moeten voor de overwinning gaan en Max Verstappen aanvallen!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Van op de tweede en derde plaats op de startgrid moet Mercedes proberen om Max Verstappen aan te vallen, zo laat George Russell verstaan die naast Verstappen op de eerste startrij zal vertrekken.

De voorbije twee races leek Mercedes de handdoek te werpen en in Australië staan ze plots op de tweede en derde plaats op de startgrid. Volgens Russell is Max Verstappen op papier ongetwijfeld een stuk sneller dan beide Mercedes-rijders maar een goede start van hemzelf en Hamilton kan de race voor Verstappen een stuk moeilijker maken.

“We moeten ervoor gaan, niet? We moeten voor de overwinning gaan,” blikt George Russell na afloop van de kwalificatie vooruit naar de race. “Max gaat extreem snel zijn, daarover bestaat geen twijfel. Op dit circuit is het moeilijk om in te halen. De start en de eerste ronde zal dan ook cruciaal zijn.”

“Red Bull heeft een ongelooflijke topsnelheid. Het gaat dan ook ongelooflijk moeilijk worden om met Max te strijden. Maar laat ons zien hoe het loopt, we moeten onze eigen race rijden. Maar als er een opportuniteit is dan zullen we ervoor gaan.”