Alonso niet onder de indruk van sterke kwalificatie Mercedes: “Ze hebben zichzelf naar beneden gepraat”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Alonso kwalificeerde zich als vierde voor de GP van Australië en werd naast Verstappen ook door beide Mercedes-rijders verslagen. Voor Alonso komt dat echter niet als een verrassing. Volgens Alonso beschikte Mercedes altijd al over het potentieel om hem en Aston Martin te verslaan.

“Nee, niet echt,” antwoordt Alonso wanneer hem gevraagd wordt of hij verrast is dat beide Mercedes-rijders beter dan hem kwalificeerden. “Ze waren al zeer snel in Jeddah en ze waren ook snel tijdens de tweede oefensessie, ze zijn altijd al snel geweest.”

Wat de race betreft hoopt Alonso vooral dat de twee Mercedes-rijders het Verstappen moeilijk kunnen maken zodat de Nederlander niet op dominante wijze naar de overwinning rijdt en het daardoor een ‘saaie’ race wordt. Tegelijkertijd zijn er volgens Verstappen echter ook heel wat onbekende factoren die de race kunnen beïnvloeden.

“Ik denk dat er veel onbekenden zijn omdat de tweede oefensessie verstoord werd. De temperatuur zal tijdens de race ook anders zijn, het gaat zonnig zijn,” blikt Alonso vooruit naar de race. “Op het vlak van de strategie en de voorbereiding voor de race denk ik dat nog niemand volledig klaar is. We zullen morgen tijdens de race dan ook ontdekken wie over de betere racesnelheid beschikt en beter de banden kan managen.”

“Laat ons afwachten of op zijn minst de Mercedes-rijders een goede start kunnen maken en Max wat kunnen ophouden. Als dat niet het geval is dan zal het een saaie race voor hem worden.”