Carlos Sainz: “Ferrari had het potentieel voor kwalificatie in top-3”

Ferrari
Ferrari

Ferrari moest tijdens de kwalificatie genoegen nemen met een vijfde en zevende tijd maar volgens Carlos Sainz beschikte Ferrari over het potentieel om zich in de top-3 te kwalificeren.

“Ik had een slechte voorbereiding wat de temperatuur van de banden betreft,” aldus Sainz. “We reden voor twee of drie wagens en het team vertelde me dat ze zich op een snelle ronde bevonden en dat ik moest vertragen om ze voorbij te laten.”

“Vervolgens vertraagden ze omdat ze zich niet op een snelle ronde bevonden en ik verloor zo’n twee tienden in de eerste sector doordat ik mijn banden niet op de juiste temperatuur had gekregen. Vervolgens moest ik veel risico nemen in de tweede en derde sector, ik won er wat tijd door en uiteindelijk reed ik een redelijk goed rondje.”

Van op de vijfde plaats op de grid wordt het volgens Sainz belangrijk om als team goed samen te werken zodat verkeer in de toekomst vermeden wordt. Zonder dat probleem was een kwalificatie in de top-3 volgens Sainz mogelijk geweest.

“Met Fernando en Ocon had ik veel problemen op het vlak van verkeer,” aldus Sainz. “We moeten een betere manier vinden om samen te werken want uiteindelijk had ik een slechte outlap en mistte ik daardoor de top-3.”