Christian Horner reageert op uithaal van Sergio Perez over ’team met één auto’

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner weerlegt de uitspraken van Sergio Perez, die beweert dat Red Bull Max Verstappen zou bevoordelen.

Op de vraag of Perez Max Verstappen zou kunnen uitdagen voor de titel antwoordde de Mexicaan dat Verstappen in het voordeel was omdat het team altijd een auto op maat van de Nederlander gebouwd heeft voor hij bij het team kwam. Christian Horner laat weten dat daar niets van aan is en dat ze bij Red Bull haar rijders sinds de begindagen in de F1 steeds gelijk behandeld heeft.

“Dat is de eerste keer dat ik hem dat hoor zeggen. We hebben altijd met twee auto’s gereden sinds we in 2005 met de sport zijn begonnen en we willen altijd de beste twee rijders in de auto hebben die we kunnen hebben,” vertelde hij de verzamelde media.

Het is niet de eerste keer dat Red Bull ervan verdacht wordt een bepaalde rijder voor te trekken of het nu gaat over Max Verstappen of over Sebastian Vettel. Maar Christian horner houdt vol dat het meer gaat over de vorm van de dag.

“Als team hebben we er altijd naar gestreefd om beide rijders de beste kansen en het beste materiaal te geven,” voegde hij eraan toe.

“Dan komt het erop aan wat ze op de baan doen en dat is of het Max en Checo zijn, of Daniel en Max of Daniel en Seb, Mark en Seb of zelfs terug naar David Coulthard en Mark Webber.”

Horner denkt dat Perez wat moeite had met de auto toen hij bij het team kwam in 2021 maar dat hij zich nu meer thuis voelt.

“Het is geweldig om te zien dat Checo het nu goed doet. In ’21 kwam hij in de auto na het COVID-seizoen en aan het einde van een reglement, en hij worstelde met die auto.

“Vorig jaar voelde hij zich absoluut meer thuis in de wagen en behaalde hij twee van onze 17 overwinningen. En ook dit jaar is hij goed uit de startblokken gekomen, maar we zijn pas twee races onderweg en er is nog een lange, lange weg te gaan.”