Charles Leclerc zelfkritisch na kwalificatie op P7: “Ik heb zelf niet goed gereden”

Ferrari
Ferrari

Voor Ferrari verliep de kwalificatie met een vijfde tijd voor Carlos Sainz en een zevende tijd voor Charles Leclerc niet zoals gewenst. Allebei hadden ze redenen om ontevreden te zijn maar vooral Leclerc was zelfkritisch over zijn behaalde resultaat.

Het eerste en tweede kwalificatiegedeelte verliepen wisselvallig voor Ferrari maar het was vooral tijdens het cruciale laatste kwalificatiegedeelte dat de resultaten teleurstellend waren. Leclerc ging omwille van dreigende regen vroeger de baan op maar dat bleek uiteindelijk een foute beslissing.

“Q1 en Q2 waren niet goed, ik reed niet goed, ik kreeg mijn rondes niet goed voor elkaar en dat is mijn fout,” blikt Leclerc terug op zijn kwalificatie. “Tijdens Q3 slaagde ik erin om me wat beter te voelen in de wagen, ik had er vertrouwen in dat ik alles goed voor elkaar zou krijgen.”

“De eerste run in Q3 was een beetje mijn fout, je moet als rijder er immers voor zorgen dat je het goed voor elkaar krijgt, welk rondje je ook rijdt.”

Ook tijdens de tweede run in Q3 verliep het niet goed. Er was sprake van een tow door Carlos Sainz maar vervolgens liep het allemaal wat mis en werd hij opgehouden.

“Jammer genoeg, ik weet niet dat er gebeurde tijdens de tweede run in Q3, of het een miscommunicatie was met Carlos was, maar ik reed heel de eerste sector achter hem, wat niet ideaal was.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print