Sergio Perez: “Probleem met rembalans oorzaak van schuiver in de grindbak”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De kwalificatie voor de GP van Australië draaide voor Sergio Perez uit op een ontgoocheling. De Mexicaan maakte een schuiver die volgens hem toe te schrijven was aan een probleem met de rembalans. Perez kwam daardoor vast te zitten in de grindbak wat betekende dat zijn kwalificatie erop zat en hij morgen als allerlaatste aan de race zal moeten beginnen.

Na een redelijk vlotte vrijdag kende Perez al tijdens de laatste oefensessie op zaterdag problemen met de balans van zijn wagen. De Mexicaan ging tijdens de derde oefensessie maar liefst vier keer van de baan maar er werd gehoopt dat de problemen opgelost zouden zijn tegen de kwalificatie.

Dat bleek volgens Perez niet het geval. De Mexicaan sneerde over de boordradio naar het team en liet ook na afloop van de kwalificatie tijdens de interviews verstaan dat een probleem met de rembalans aan de oorzaak lag van zijn schuiver in de grindbak.

“Perez had een verschrikkelijke dag vandaag,” vertelde Red Bull-teambaas Christian Horner na afloop. “We hadden een technisch probleem tijdens de derde oefensessie en we dachten dat we het opgelost hadden maar dat was duidelijk niet het geval.”

Perez bevestigde vervolgens dat er een probleem is met de rembalans die plots aangepast wordt.

“Er is iets dat de rembalans redelijk veel naar voor brengt tijdens het remmen,” aldus de Mexicaan. “Het was zeer moeilijk op de baan. Ik werd een passagier van de wagen van zodra ik begon te remmen.”

“Ik hoop gewoon dat we het probleem tegen morgen als team kunnen oplossen, dat we kunnen racen en de schade kunnen beperken.”

“Ik heb alle vertrouwen in het team dat ze dit probleem zullen verhelpen en dat we morgen een goede racesnelheid zullen hebben.”