George Russell: “Teleurgesteld dat ik niet op de pole sta maar dit hadden we niet verwacht”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het kan verkeren in de Formule 1. Na twee frustrerende en teleurstellende raceweekends is er nu in Australië plots zelfs teleurstelling bij George Russell omdat hij als tweede aan de race moet beginnen en de pole niet wist te behalen.

Amper één race ver leek Mercedes de handdoek te werpen wat betreft het F1-seizoen 2023. Twee races ver werd die veronderstelling alleen maar groter. Maar tijdens het derde raceweekend staan Russell en Hamilton plots als tweede en derde op de startgrid.

“Dit hadden we zeker en vast niet verwacht,” zei een enthousiaste George Russell na afloop van de kwalificatie. “Er wordt erg hard gewerkt in de fabriek en dan hier in Melbourne, wow, wat een sessie was dat voor ons!”

“De wagen leek tot leven te zijn gekomen, dat rondje aan het einde van de kwalificatie was echt op de limiet en ik ga eerlijk zijn, ik was een beetje teleurgesteld dat we de polepositie niet hebben behaald.”

“Het is één van die dingen in deze sport, je verwachtingen kunnen bijzonder snel veranderen. Gisteren waren we waarschijnlijk tevreden geweest met een plaats bij de eerste vier of vijf.”

“De wagen voelde echter geweldig en het toont dat we zeker en vast nog potentieel hebben dat op komst is. We moeten nu zien te begrijpen waarom we zo’n goede en slechte dagen hebben.”