Max Verstappen na veroveren pole: “Het gaat een interessante race worden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Hij kwam naar Australië als favoriet en maakte die favorietenrol ook tijdens de kwalificatie waar. De eerste belangrijke stap richting een mogelijke overwinning is gezet maar volgens Verstappen kan er tijdens de race nog veel gebeuren. Het wordt volgens Verstappen dan ook een interessante race.

“Mijn laatste ronde in de kwalificatie was erg goed. Het is het hele weekend al lastig om de banden in het juiste bereik te krijgen om meteen te kunnen pushen. Maar alles pakte goed uit in Q3. Ik ben erg blij met die ronde en om hier op pole positie te staan,” zei Verstappen na afloop van de kwalificatie volgens zijn officiële website.

Wat de race betreft is Verstappen positief, hij verwacht een sterke race maar het zal cruciaal worden om de bandenslijtage onder controle te houden.

“Ik kijk uit naar de wedstrijd. Ik verwacht dat we een sterke auto hebben voor de race, maar het zal lastig blijven om de banden goed te houden. Het zal zeker een interessante race worden,” aldus Verstappen.

Verstappen slaagde er in Australië nog maar één keer in om op het podium te staan en wil nu voor niets minder dan de overwinning gaan.

“Ik heb één keer in Melbourne op het podium gestaan, maar deze keer wil ik graag op een andere trede staan,” besluit Verstappen.