“George Russell zal snel op de zenuwen van Lewis Hamilton gaan werken”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Als we Gerhard Berger mogen geloven is het slechts een kwestie van tijd alvorens Lewis Hamilton zich zal beginnen te ergeren aan zijn teamgenoot George Russell.

Mercedes heeft de seizoensstart gemist, hoewel hun beide rijders al een podium wisten te scoren in 2022 kunnen ze het tempo van Red Bull en Ferrari niet volgen. George Russell blijkt nog het beste te kunnen omspringen met de W13 want hij telt 21 punten meer dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton.

Teambaas Toto Wolff liet een paar dagen geleden nog optekenen dat een lichtpunt was dat beide rijders uitstekend samenwerken maar volgens Gerhard Berger zullen er vroeg of laat toch spanningen komen tussen de zevenvoudige wereldkampioen en zijn nieuwe teamgenoot George Russell.

“Hij zal Lewis snel op de zenuwen werken,” zei Berger tegenover Speedweek.com. “Russell was één van de uitblinkers in Imola. Net als Lando Norris en Max Verstappen.”

In Imola wist geen enkele Mercedes zich in de top tien te kwalificeren maar dankzij een goede start wist Russell toch nog een vierde plaats uit de brand te slepen terwijl Hamilton gevangen zat achter een DRS-treintje. 

Berger ziet dat beide rijders met een andere motivatie aan het racen zijn maar gelooft dat Hamilton nog steeds gelooft in een achtste wereldtitel.

“Het is heel simpel: Russell riskeert meer omdat hij jonger is,” aldus Berger in ‘Auto Bild.’ 

“Als Lewis voor overwinningen zou strijden, zou hij ook meer met het mes tussen de tanden rijden. Maar als het om de dertiende plaats gaat heeft dat voor hem begrijpelijkerwijs geen zin meer.”

“Lewis’ doel is om de enige recordhouder te worden met een achtste titel”, aldus de Oostenrijker.

“Dat doel is hem in december in Abu Dhabi in dramatische omstandigheden op de valreep uit handen geglipt. Maar ik denk dat hij er nog steeds mee bezig is. Zelfs als het pas volgend jaar gebeurt.

“Voor mij is Lewis nog steeds de meest complete rijder van allemaal als het gaat om de combinatie van pure snelheid en ervaring.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner