“Winnend Ferrari heeft de ‘schuldcultuur’ van zich afgegooid”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-directeur John Elkann laat weten dat een verandering van de cultuur binnen het team van Ferrari er voor gezorgd heeft dat de Scuderia terug aan de winnende hand is.

Het doet de talrijke Ferrari-fans deugd dat de Scuderia sinds dit seizoen weer aan de winnende hand is en de grootste fan is natuurlijk grote baas John Elkann. De Italiaanse Amerikaan denkt dat de kentering er mede gekomen is door een verandering van een cultuur van schuld die heerste binnen het team naar een cultuur van verantwoordelijkheid.

“We hebben ons in 2020 geconcentreerd op de F1-75 en we hebben Mattia en het team toevertrouwd om, ondanks alle druk van die jaren, te werken aan de auto van dit jaar,” zei Elkann, in gesprek met F1 TV. 

“We hebben ook onze cultuur veranderd, van één van schuld naar één van verantwoordelijkheid, van één van individuen naar één van team, het creëren van een samenhangende omgeving.”

“Maar nog belangrijker, hoge ambitie, met hoge nederigheid.”

Hoewel Elkann het belangrijk vindt dat hij met Leclerc en Sainz een getalenteerde line up heeft benadrukt hij toch dat het presteren als een team voorop staat.

“We hebben twee geweldige rijders met hun eigen verdiensten, maar nog belangrijker is dat ze een team zijn,” zei hij.

“En dat is wat belangrijk is voor Ferrari. Iets waar ik persoonlijk erg trots op ben is om te zien hoe Ferrari als een team, van onze rijders tot onze ingenieurs en monteurs, goed hebben samengewerkt.”

“Onze prestaties bij de pitstops, 48% onder de drie seconden in 2020, gestegen naar 78% in 2021 en dit jaar zitten we op 89% en dat zegt genoeg.”

Momenteel steken Red Bull en Ferrari boven de rest uit met de Scuderia die de tussenstand van het wereldkampioenschap voor constructeurs aanvoert en Charles Leclerc bij de rijders. Maar Elkann wil niet op de feiten vooruit lopen.

“We zeiden dat we competitief zouden zijn, wat we ook zijn,” zei de 46-jarige directeur. “Van competitief zijn naar winnen is als naar de maan gaan of naar Mars gaan, extreem moeilijk.”

“We weten heel goed dat kampioenschappen worden gewonnen of verloren bij de laatste race, bij de laatste ronde, en dit met variabelen die we controleren en vele die we niet controleren. Dat is waarom Formule 1 zo’n spannende sport is en we zijn, als Ferrari, erg opgewonden over deze uitdaging.”

Hij is ook erg te spreken over de nieuwe generatie van Formule 1-bolides en hij steekt dan ook de loftrompet over de bazen van de sport.

“Ik vind het geweldig, ik vind het geweldig om te zien hoe het leuk is geworden, dat de competitiviteit is toegenomen en dat er veel talent naar de Formule 1 komt”, zei hij.

“En ik prijs Chase Carey en Stefano Domenicali voor het geweldige werk dat ze hebben verricht om de Formule 1 een toekomst te geven.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022