Geruchten over F1-deelname Volkswagen duiken weer op

Reeds gedurende verschillende jaren duikt nu en dan het gerucht op dat Volkswagen in de formule 1 zou stappen. Telkens weer ontkent men bij Volkswagen de geruchten over een eventuele deelname aan de formule 1.

Ook nu gonsde het weer van de geruchten over een mogelijke deelname van Volkswagen aan de formule 1. Hans-Joachim Stuck, zelf ooit nog F1-rijder, werd immers eind 2007 aangesteld als raadgever bij Volkswagen. Stuck ontkent echter de geruchten.

"De formule 1 is momenteel geen onderwerp van discussie voor Volkswagen," aldus Stuck. "Ik zou het hen momenteel ook niet aanraden omdat er geen stabiele reglementering is. Stel je voor dat ze plots alle windtunnels zouden verbieden, dan moet je maar eens de investering van om en bij de 100 miljoen euro verantwoorden."

Volkswagen zou nochtans één van haar verschillende merknamen aan de F1 kunnen verbinden bij een mogelijke F1-deelname. Dat zou ondermeer kunnen met de merknamen Audi, Lamborghini of Bentley. Voorlopig ziet het er echter niet naar uit dat één van deze namen weldra op een F1-bolide zal prijken.