Gil de Ferran verlaat Honda

Gil de Ferran verlaat met onmiddellijke ingang het Honda team. Hij was sinds 2005 sportdirecteur bij het Japanse team.

Het teambaas van Honda Nick Fry liet gisteren het volgende weten.

"Ik ben teleurgesteld dat Gil ons team verlaat. Sinds hij in 2005 bij het team kwam hebben we een heel positieve relatie gehad. Een Formule 1 team is echter zoals een puzzel, elke stukje moet precies op zijn plaats passen.

"Gil voelde zich minder en minder op zijn gemak in zijn positie en vind het tijd om nieuwe uitdagingen op te zoeken. We hopen dat Gil zal kiezen om dicht bij de Honda familie te blijven."

De Ferran zelf gaf ook uitleg bij zijn vertrek.

"Ik ben natuurlijk zeer teleurgesteld dat ik het Honda F1 team verlaat. Ik heb veel respect en adoratie voor Honda, we werken al meer dan 10 jaar succesvol samen. Mijn beslissing om weg te gaan was dus zeker niet makkelijk. Ik heb gewoon het gevoel dat ik naar het team kwam om een bepaalde rol te vervullen, maar het is niet uitgedraaid zoals ik had gehoopt. Ik zou iedereen in het team willen bedanken voor de steun die ik gekregen heb en ik wens hen veel geluk in de toekomst

 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner