Stoelendans bij Spyker

Met het verdwijnen van Albers bij Spyker komt er in de F1 een zitje vrij. Zulk evenement trekt altijd meerdere rijders aan die deze felbegeerde en uiterst zeldzame kans wensen te grijpen. Even werd er gedacht aan Giedo Vandergarde. Echter, Giedo heeft nog steeds geen superlicentie en misschien iets te weinig baggage om midden het seizoen over te stappen op een F1 wagen. Ook Indiër Narain Karthekyan werd genoemd. Gesterkt door een toekomstige F1 afzetmarkt en potentiele lucratieve sponsoring en F1 ervaring mag men deze piste niet geheel afschrijven. Christian Klien schoof zich ook onmiddellijk in de favorietenrol door in Spa te testen voor Spyker. Snel, ervaringsrijk en Duitstalig. Dat zijn een aantal keiharde troeven die Christian op tafel kan gooien.

Recent manifesteert Markus Winckelhock zich steeds nadrukkeijker. Een Oostenrijker als Klien is een goede zaak, maar met de (Duitse) GP van Europa in zicht scoort een Duitser natuurlijk nog beter. Even werd de naam van Vettel gefluisterd maar dat jonge supertalent wacht waarschijnlijk wijselijk zijn kansen af bij subtopper BMW. Winckelhock is al testrijder bij Spyker en heeft een uitstekende relatie met opperhoofd Kolles. Bovendien is Markus de zoon van wijlen Manfred Winckelhock, destijds huisrijder voor het eigenste Duitse ATS team en jarenlang Duitslands hoop en glorie in de F1.

Hoedanook, een beslissing zal snel moeten vallen want de Europese Grand Prix op de Nurburgring is slechts 4 dagen van ons verwijderd.