GP Australië: Hamilton op pole, Raïkkönen out met problemen

De eerste pole van het seizoen is naar Lewis Hamilton gegaan. Scherprechter BMW greep net naast hun eerste pole. Robert Kubica was op weg naar de snelste tijd in zijn enige snelle ronde, toen hij in de laatste sector even van de baan ging. Hierdoor strandde hij op anderhalf tiende van Hamiltons tijd. Hun respectieve ploegmaats zullen starten van op de derde (Kovalainen) en vijfde (Heidfeld) plaats.

Voor velen is Ferrari de favoriet voor het seizoen, maar het eerste weekend verliep tot nu toe toch niet zo vlot. Massa reed de vierde tijd in de kwalificatie. Kampioen Kimi Raïkkönen viel echter in Q1 al uit, met mechanische problemen, vermoedelijk aan de transmissie. Indien het probleem kan opgelost worden zonder motor of transmissie te veranderen, zal hij als zestiende starten.

Bij Renault verliep de zaken ook allesbehalve vlot. Piquet kon zich niet eens kwalificeren voor Q2 en Alonso bleef in de tweede sessie steken. Er is blijkbaar nog wat werk aan de winkel bij de mannen van Briatore.

Honda leek in deze eerste kwalificatie de tijden van hun laatste testen te bevestigen. Desondanks grepen ze naast Q3. Hun Japanse vrienden van Toyota lijken ook aan de beterhand, met Glock en Trulli in de top tien.

Een crash van Mark Webber op het einde van de eerste sector schrikte de tweede kwalificatie op. Alles werd gedurende een kleine tien minuten stilgelegd. Voorts verging het de RBR-STR-mannen niet slecht. Coulthard en Vettel in de top tien, resp. 8ste en 10de. Bourdais kon zich wel niet kwalificeren voor Q2.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print