GP Duitsland: Kwalificatieverslag

Lewis Hamilton haalde in een spannende derde kwalificatiesessie zijn derde pole positie van het jaar. De Brit was in zijn laatste poging 1 tiende sneller dan Massa, die vrede moest nemen met de tweede plaats. Kovalainen zal als derde starten in de race, vlak voor een verrassend sterke Jarno Trulli, die P4 zal bezetten.

Al in Q1 leek het erop dat de pole beslist zou worden tussen Ferrari en Mclaren. De BMWÂ’s leken op hun thuisgrond niet in goeden doen. Heidfeld en Kubica kon zich nog wel plaatsen voor Q2. Dat Force India zich niet kon kwalificeren is niet zo verbazend. Maar voor Rubens Barrichello, die zich vorige race nog knap een podiumplaats verdiende in de race, was het wel even schrikken. Verder konden Nakajima en Piquet zich niet kwalificeren.

In Q2 slaagde Nick Heidfeld er niet in om door te stoten naar Q3. Net als de HondaÂ’s was ook Williams niet bezig. Zowel Button als Rosberg moesten stoppen na de tweede sessie. Ook Bourdais en Glock waren niet snel genoeg. Hun ploegmaats konden zich wel kwalificeren. Voor de derde sessie zouden de beide FerrariÂ’s, MclarenÂ’s en RBRÂ’s het samen met Vettel, Alonso, Kubica en Trulli tegen elkaar opnemen.

Nadat iedereen een eerste snelle ronde had afgewerkt, had Felipe Massa de pole in handen voor Alonso en Hamilton. Raïkkönen was pas 5de.
MassaÂ’s tweede snelle ronde was een pak sneller, maar niet snel genoeg om de pole te behouden. Hamilton snoepte hem af. Massa kon nog wel de tweede plaats vasthouden en verhinderen dat Kovalainen de tweede plaats zou innemen. Alonso had de vierde plaats in handen tot dat in een late poging Trulli er nog een hele snelle ronde uitperste en de vierde plaats overnam. Raïkkönen zal als zesde moeten starten, voor Kubica, Webber, Vettel en Coulthard.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer