GP Duitsland: Voorbeschouwing

Het circuit van Hockenheim is een autosportcomplex vlakbij de historische stad Heidelberg in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg.

In het verleden was het circuit vooral bekend voor zÂ’n lange rechte stuk die slechts werden onderbroken door een drietal chicanes. Aan het einde van de ronde kwamen de rijders uit het bos in het stadion gedeelte terecht.

Die autodrome is zowat het laatst overgebleven gedeelte van het oude circuit. In 2002 werd het circuit immers omgebouwd tot een meer technisch baan. De lange rechte stukken werden vervangen door complexere bochtencombinaties. Voor vele fans waren de veranderingen echter geen verbeteringen.

Een rondje op het Hockenheim circuit

De eerste bocht van het circuit doet ons meteen terugdenken aan het oude circuit, hoewel de bocht iets smaller is gemaakt ten opzichte van voor de verbouwingen is hij toch nog steeds zeer snel, te nemen in vierde versnelling. Een recht stuk brengt ons naar bocht twee, er moet hard geremd worden voor een trage rechtse bocht. Die loopt uit in een zeer snelle maar flauwe linkse en uiteindelijk een recht stuk. Aan het einde van het rechte stuk komen we in de Opel Kurve, een haarspeldbocht in eerste versnelling. Een nieuw kort recht stuk brengt ons in zesde versnelling naar een snelle rechtse. Hierna komen we opnieuw een zeer trage bocht tegen, die lijkt op een haarspeldbocht maar kan iets sneller genomen worden. Een snelle rechtse brengt ons op een recht stukje richting het stadion gedeelte. In de Agip Kurve doemt het stadion voor ons op met meer dan 100000 fans in de tribunes. Dit is het oude gedeelte van het circuit van Hockenheim. Een trage linkse, gevolgd door een snelle combinatie van één linkse en drie rechtse bochten brengt ons aan het einde van de ronde.

Tijdschema voor de GP van Duitsland

Vrijdag 18 juli 2008

Vrije training 1 – Van 10 uur tot 11.30 uur
Vrije training 2 – Van 14 uur tot 15.30 uur

Zaterdag 19 juli 2008

Vrije training 3 – Van 11 uur tot 12 uur
Kwalificatie- Vanaf 14 uur

Zondag 20 juli 2008

Race- Vanaf 14 uur

Praat mee over de Grote Prijs van Duitsland op ons forum: http://f1journaal.edpnet.be/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=5219