GP Singapore: Raceverslag

Fernando Alonso heeft de Grote Prijs van Singapore gewonnen. Voor de race zag het er nog slecht uit voor de Spanjaard maar dankzij een portie geluk kon hij toch de overwinning nog pakken.

Felipe Massa begon op de pole met Lewis Hamilton op de tweede plaats. Het werd een (verrassend) propere start met geen enkele crash. Grootste verliezer werd Heikki Kovalainen die na een kleine aanrijding met Robert Kubica enkele plaatsen terugviel.

Felipe Massa leek snel onderweg in de eerste stint. Hij nam een voorsprong van 5 seconden op Hamilton terwijl Raikkonen op de derde plaats steeds sneller leek terug te komen.

Iets verder achteraan hield Jarno Trulli een heel pak rijders op. In ronde 7 gaat Nico Rosberg hem voorbij en enkele rondes later passeert ook Fernando Alonso.

De race ging dan even over in een kalmere fase tot opeens Nelson Piquet zÂ’n Renault in de muur parkeert. Het is een zware crash met een safety car tot gevolg. Enkele rijders duiken meteen de pit in terwijl die nog gesloten is. Nico Rosberg en Robert Kubica zullen hiervoor later een stop&go straf moeten ondergaan. Ook Rubens Barrichello kwam binnen maar door een probleem met de benzinetank werd er niet getankt. De Honda-piloot valt even later uit.

De rijders van de topteams wachten wel lang genoeg maar voor raceleider Felipe Massa loopt het dan helemaal mis. Door miscommunicatie met het lichtensysteem vertrekt Massa te snel van zÂ’n pitplaats en neemt hij de benzineslang én een monteur mee. Daarna ramt hij ook nog bijna tegen Adrian Sutil.Massa rijdt door tot het einde van de pitstraat maar moet daar een hele tijd wachten tot de Ferrari monteurs de benzineslang kunnen komen verwijderen. Massa valt terug naar de laatste plaats. Ook Kimi Raikkonen heeft tijd verloren. Hij moest wachten tot Massa weg was alvorens hij zÂ’n pitstop kon laten doorvoeren. Lewis Hamilton komt als achtste uit de pit.

In ronde 25 laat de raceleiding weten dat Felipe Massa een drive-through bestraffing krijgt voor zÂ’n gevaarlijke gedrag in de pitlane. Nico Rosberg en Robert Kubica krijgen een stop&go bestraffing voor het pitten terwijl de pitlane gesloten was.

Na de bestraffing voor Rosberg en een pitstop voor Trulli is het Fernando Alonso die de leiding overneemt. Hij leidt voor Rosberg, Coulthard en Hamilton die vierde zit. Achteraan probeert Kimi Raikkonen nog wat in te halen.

Fernando Alonso bouwt zÂ’n voorsprong gestaag uit tot aan zÂ’n tweede pitstop in ronde 42. Hij komt terug buiten vlak voor David Coulthard die op dat moment tweede was en Lewis Hamilton. Even later gaat Hamilton voorbij Coulthard en in ronde 43 komen ze beide de pit in.

Raikkonen schuift op naar de derde plek en zit rond de 50e ronde vlak achter Rosberg. De Fin moet echter nog binnenkomen voor zÂ’n laatste pitstop en valt daardoor wat terug.

Achteraan blijft Felipe Massa buiten de punten rijden en in ronde 51 tikt hij de muur nadat hij schrok van een trage Jarno Trulli, die later opgeeft met problemen. Terwijl Massa terug probeert te vertrekken komt Adrian Sutil aan. Die probeert de Ferrari te ontwijken en vliegt frontaal in de muur. Opnieuw een safety car.

In ronde 54 hervat de race maar er verandert nog weinig aan de posities. Fernando Alonso wint voor Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Timo Glock wordt vierde voor Sebastian Vettel, Nick Heidfeld en

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023