GP Turkije onzeker over toekomst

Enkele organisatoren van de Grote Prijs van Turkije maken zich zorgen over de toekomst van het circuit op de F1 kalender. Bernie Ecclestone heeft een overeenkomst afgesloten waarin staat dat het circuit Turkse circuit tot en met 2011 actief zal zijn in de F1 maar de F1 CEO lijkt niet van plan te zijn deze overeenkomst te verlengen.

Volgens enkele persberichten was Ecclestone enkele seizoenen geleden gewoon op zoek naar nieuwe circuits maar is deze nu van plan de GP van Turkije terug van de kalender te halen. Op dit ogenblik is Can Guclu directeur van Istanbul Park en deze weet maar al te goed dat er tegenwoordig wel vaker nieuwe circuits opduiken. Rusland en Zuid Korea zijn hier een goed voorbeeld van.

“We zijn bang dat de laatste race in Turkije al in 2011 zal plaatsvinden want Ecclestone stuurt niet op een verlenging van onze overeenkomst aan. De concurentie is uiteraard erg groot geworden en we zullen gewoon harder moeten werken. In 2003 konden we Bernie Ecclestone overtuigen om in 2005 op de kalender te mogen staan dus het duurde toen vier jaar voordat we werkelijk konden deelnemen. Als het ditmaal sneller zou kunnen kan de GP misschien gewoon blijven plaatsvinden maar er wordt nog totaal niet gesproken over een verlenging”, zo vertelde Can Guclu.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023