Bourdais rijdt ook mee in de 24 uur van Le Mans

Eerder deze week kreeg Sebastien Bourdais te horen dat de Italiaanse renstal Toro Rosso toch van zijn diensten wil blijven gebruik maken in 2009. Eventje zag het er naar uit dat de Franse rijder het in 2009 zonder zitje in de F1 moest doen en daarom tekende hij al een overeenkomst met Peugeot om deel te nemen aan de 24 uurs race van Le Mans.

Gelukkig valt deze race net tussen twee GPÂ’s uit de F1 in en is een verbreking van de overeenkomst met Peugeot niet noodzakelijk. Bourdais zal meteen na de GP van Monaco deelnemen aan de Le Mans om vervolgens naar Turkije te trekken en de volgende GP in de F1 rijden. Het zullen dus enkele drukke weken worden voor Bourdais eind mei maar toch gaat hij voor de winst op Le Mans. In 2007 wist Bourdais nog knap tweede te eindigen in de uithoudingsrace.

“Nu maandag zal Peugeot de nieuwe wagen voorstellen en met die wagen zal ik Le Mans mogen rijden. Deze race komt me goed uit en ik zal voor niets minder dan de winst gaan. Ik ga waarschijnlijk wel enkele drukke weken hebben”, zo vertelde Bourdais.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen