GP van België: eerste oefensessie: Ferrari bovenaan, Max Verstappen op P3

Ferrari
Ferrari

De Spanjaard Carlos Sainz heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van België de snelste tijd gereden. Teamgenoot Charles Leclerc zorgde voor een 1-2 terwijl wk-leider Max Verstappen genoegen moest nemen met de derde tijd.

Er werd regen voorspeld op vrijdag maar bij aanvang van de eerste oefensessie lag het circuit van Spa-Francorchamps er droog bij. Ideale omstandigheden voor de rijders om het ‘vernieuwde’ circuit te verkennen. Aangezien er op zaterdag en zondag betere weersomstandigheden voorspeld werden konden de teams ook bruikbare data verzamelen.

Iets voorbij halverwege de sessie kregen we een rode vlag omdat Kevin Magnussen bij het uitkomen van de eerste bocht stil was komen te staan. Het duurde een tijdje alvorens de Deen zijn Haas F1-bolide was weg getakeld.

In de slotminuten gingen de hemelsluizen boven Spa-Francorchamps dan toch open. Het was er verraderlijk voor de rijders en de rondetijden werden dan ook niet meer verbeterd.

Het was uiteindelijk Carlos Sainz die in zijn Ferrari de snelste tijd reed, gevolgd door teamgenoot Charles Leclerc. Max Verstappen reed in zijn Red Bull F1-bolide de derde tijd.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen