GP van Emilia-Romagna: Max Verstappen wint, dramatische race voor Ferrari

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft op het circuit van Imola de GP van Emilia-Romagna gewonnen. De Nederlander doet daarmee een uitstekende zaak in de titelstrijd want voor Ferrari werd het met een opgave voor Carlos Sainz en een zesde plaats voor Charles Leclerc een dramatische race.

Van op de polepositie kende Max Verstappen een goede start, wat niet gezegd kon worden van Charles Leclerc die terugviel naar de vierde plaats achter Sergio Perez en Lando Norris. Voor Ferrari werd het drama alleen nog maar groter toen er contact was tussen Ricciardo en Sainz.

De Spanjaard kwam achteruit vast te zitten in de grindbak terwijl Ricciardo gewoon verder kon rijden, zij het wel achteraan.

We kregen meteen ook een safety car want de Ferrari van Carlos Sainz moest nog uit de grindbak gehaald worden.

Bij de herstart bleef Max Verstappen vlot aan de leiding van de race maar even later kregen we wel spektakel toen Fernando Alonso een groot deel van zijn bodywork verloor. Alonso moest daardoor even later opgeven in de pits.

De Tifosi mochten even later dan toch juichen toen Charles Leclerc Lando Norris wist te passeren en zo de derde plaats in de race veroverde. Lelcerc zijn volgende doel was Sergio Perez in de Red Bull.

Wat verderop in het rijdersveld zagen we George Russell de strijd aangaan met Kevin Magnussen. Russell reed zich daarmee in de kijker, iets wat niet gezegd kon worden van Lewis Hamilton die in de achterhoede geen vooruitgang boekte.

In ronde 18 zagen we Daniel Ricciardo van op de laatste plaats als eerste overschakelen naar droogweerbanden. Een gok op een sterk opdrogende piste, zeker omdat er nog regen werd voorspeld.

Ook de rest van het rijdersveld volgde in de ronden nadien. Checo Perez kwam binnen terwijl Charles Leclerc nog een ronde buiten bleef.

In de pitlane kwam het bijna tot een aanrijding tussen Lewis Hamilton en Esteban Ocon, die laatste kreeg daarvoor een tijdstraf van vijf seconden.

Halverwege de race reed Max Verstappen comfortabel aan de leiding met teamgenoot Sergio Perez als mooie buffer tussen hemzelf en Charles Leclerc.

Lewis Hamilton zat ondertussen al rondenlang achter Pierre Gasly. Eindelijk werd DRS geactiveerd maar ook dan nog slaagde Hamilton er rondenlang niet in om de Fransman te passeren.

In ronde 41 werd het nog wat pijnlijker voor Lewis Hamilton toen hij blauwe vlaggen kreeg omdat Max Verstappen hem op een ronde ging zetten.

Met nog dertien ronden te gaan kwam Charles Lelcerc opnieuw binnen voor een setje zachte banden. Leclerc en Ferrari probeerden zo alsnog Perez te verschalken.

Achtereenvolgens Sergio Perez en Max Verstappen volgden zijn voorbeeld om eventuele bandenproblemen aan het einde van de race te vermijden.

Charles Leclerc probeerde vervolgens om Sergio Perez onder druk te zetten en daarbij ging de Monegask net iets te hard over de kerbstones. Leclerc verloor de controle over zijn wagen en belandde met zijn Ferrari tegen de bandenmuur.

Leclerc kon echter verder rijden maar hij maakte wel een pitstop om zijn beschadigde voorvleugel te laten vervangen en daarmee verloor hij heel wat plaatsen. Leclerc moest tijdens het slot van de race alles op alles zetten om alsnog te proberen enkele plaatsen terug te winnen.

Magnussen was het eerste slachtoffer van Leclerc, waarna ook Sebastian Vettel even later volgde.

Ook Yuki Tsunoda verloor nog de strijd met Charles Leclerc waardoor Leclerc uiteindelijk als zesde over de finish reed en de schade een klein beetje wist te beperken. Het bleef echter een dramatisch resultaat voor Ferrari want Max Verstappen wist te zegevieren, voor teamgenoot Sergio Perez die er een dubbeloverwinning van maakte.

Lando Norris scoorde dan weer een verrassende podiumplaats, mede door het foutje van Charles Leclerc. Max Verstappen doet een uitstekende zaak in de wk-tussenstand.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print