GP van Japan: eerste oefensessie: Max Verstappen de snelste, crash voor Logan Sargeant

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Japan op het circuit van Suzuka de snelste tijd gereden. Na zijn uitvalbeurt tijdens de GP van Australië een sterk begin van het raceweekend in Japan. Voor Williams was er meteen opnieuw een tegenvaller want Logan Sargeant crashte in de herstelde F1-bolide waarmee teamgenoot Alex Albon in Australië ook al crashte.

Op het circuit van Suzuka vindt dit weekend de GP van Japan plaats, de vierde race op de F1-kalender. In Suzuka hangt er altijd een bijzondere sfeer. De Japanse fans zijn erg fanatiek en doen er alles aan om hun helden op het circuit te ondersteunen en aan te moedigen. Dat gaat vaak gepaard met bijzondere creaties.

Voor de Japanner Ayumu Iwasa was het een bijzonder moment, de Super Formula-rijder mocht op het circuit van Suzuka tijdens de eerste oefensessie in actie komen met de F1-bolide van Daniel Ricciardo. Twee Japanners daardoor in de wagens van het RB-team, het zusterteam van Red Bull Racing waarin de Japanner Yuki Tsunoda één van de vaste rijders is.

Na de overwinning van Carlos Sainz tijdens de vorige race in Australië is het uitkijken of Ferrari ook op het circuit van Suzuka de strijd met Red Bull kan aangaan. Veel fans hopen dat Ferrari ook dit weekend Red Bull het vuur aan de schenen zou kunnen leggen want dat zou veelbelovend zijn voor de rest van het seizoen en het kampioenschap.

Ongeveer halverwege de sessie kregen we plots een rode vlag nadat Logan Sargeant in de Williams F1-bolide was gecrasht. Bij Williams zullen ze stevig gevloekt hebben want crashes moesten absoluut vermeden worden. Tijdens het vorige raceweekend crashte immers Alex Albon en zijn wagen was zo hard beschadigd dat Sargeant zijn F1-bolide aan Albon moest afgeven en hij zelf niet kon racen. Ook hier in Japan beschikt Williams niet over een reservechassis.

In Japan moest Sargeant van Williams met het herstelde chassis rijden van de wagen waarmee teamgenoot Alex Albon in Australië crashte. Of daarmee toch iets mis was en dat mee aan de basis lag van zijn crash valt nog af te wachten. Vlak voor de crash had Sargeant wel zijn beklag gedaan over de balans achteraan de wagen.

Met iets minder dan twintig minuten op de klok werd de oefensessie hervat en dat zorgde voor heel wat nervositeit. Het was aanschuiven aan het einde van de pitlane en eenmaal op het circuit probeerden rijders elkaar in te halen om ‘vrije baan’ te hebben en nog zo goed mogelijk gebruik te kunnen maken van de resterende minuten.

Uiteindelijk was het Max Verstappen die de snelste was, voor teamgenoot Sergio Perez. Red Bull is in Japan duidelijk een heel stuk beter aan het raceweekend begonnen dan in Australië waar het tot aan de kwalificatie toch wel wat worstelde met problemen. Carlos Sainz en Ferrari bevinden zich echter niet ver.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print