Charles Leclerc eert Jules Bianchi met speciale helm in Japan

Charles Leclerc - Instagram
Charles Leclerc - Instagram

Ferrari-rijder Charles Leclerc heeft een speciale helm onthuld waarmee hij dit weekend in Japan zal rijden om de in 2014 overleden Jules Bianchi te eren.

Jules Bianchi maakte net als Charles Leclerc deel uit van de Ferrari Driver Academy en Leclerc was een soort petekind voor Bianchi. Bianchi leek voorbestemd om ooit voor Ferrari te gaan racen in de Formule 1 maar het noodlot sloeg in 2014 toe tijdens de GP van Japan. Tijdens de race in oktober van dat jaar regende het bijzonder hevig en schoof Bianchi in zijn Marussia F1-bolide van de baan en kwam hij onder een kraanwagen terecht.

Bianchi raakte zwaargewond, lag maandenlang in coma en overleed uiteindelijk zo’n negen maanden later. Uiteindelijk lag Bianchi zijn dodelijke crash mee aan de basis van verschillende nieuwe veiligheidsmaatregelen in de Formule 1, waaronder de introductie van de Halo op de F1-bolides die sindsdien al verschillende levens heeft gered.

Dit weekend zullen verschillende rijders en teams Bianchi eren, in het bijzonder Charles Leclerc die met een speciale F1-helm zal rijden. Naar aanleiding van het overlijden van Jules Bianchi werd het startnummer 17 definitief ingetrokken door de FIA.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print