GP van Maleisië: paddocksprokkels

Met de derde plaats in Australie en de tweede in Sepang evenaart Lewis Hamilton een oud record. De vorige rookie die twee podiumplaatsen haalde in zijn eerste twee races was Peter Arundell die in 1964 debuteerde bij Lotus.

De driver-parade werd afgewerkt in open, cabrio oldtimers. Daarvan bleken er drie met pech te kampen te hebben bij de aanvang. Bovendien moest er eerst nog worden gewacht op de minister van sport, die de parade zou aanvoeren. De minister liet echter lang op zich wachten terwijl de rijders zaten te koken in 40° hitte op de achterbanken van de open wagens. Jenson Button gaf uiteindelijk het startsein tot de opstand toen hij begon te toeteren. Dit werd overgenomen door alle rijders in alle auto’s waardoor de minister tot spoed werd aangemaand om plaats te nemen in zijn wagen.

De Pool Kubica werkt nu wel bij BMW maar klust blijkbaar toch nog bij. Nadat ze een PR-event hadden afgewerkt zouden Kubica en Heidfeld worden teruggevoerd naar hun hotel in een bus. Alleen bleek de buschauffeur opeens vermist te zijn. Na een poos te hebben gewacht besloot Kubica het heft in eigen hand te nemen en nam plaats achter het stuur van de bus. Enkele minuten later had hij de meest elementaire bediening onder de knie en tufte hij langzaam hotelwaarts met de bus en zijn vermoeide collega’s.

Bernie Ecclestone had een formele nota uitgevaardigd waarbij hij er bij de teambazen op aandrong het vrijdagse galadiner (Grand Prix Gala dinner) bij te wonen. Kuala Lumpur is verkeersgewijze één van de onmogelijkste steden ter wereld met hectisch verkeer en urenlange opstoppingen. Gebruik maken van het openbaar vervoer leek dus aangewezen. En zo gebeurde het dat verbaasde pendelaars vrijdagavond in de overvolle metro oog in oog kwamen te staan met Bernie Ecclestone, Flavio Briatore, Nick Fry en John Howett, die zich zwetend en drummend op en af de volgepakte metrostellen hesen en tussen de doordeweekse reizigers geprangd zaten.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023