GP van Saoedi-Arabië blijft minstens tot 2027 in Jeddah

Saudi Arabian GP
Saudi Arabian GP

In 2021 kregen we voor de allereerste keer een F1-race in Saoedi-Arabië. Het Jeddah Corniche Circuit mocht die race huisvesten en dat zal volgens de organisatoren minstens tot in 2027 het geval zijn.

Tijdens de allereerste race in 2021 kwam er vanwege de F1-piloten redelijk wat kritiek op het circuit, vooral omwille van verschillende veiligheidsaffecten. Zo was de zichtbaarheid niet altijd goed, de rijders konden de volgende bochten niet altijd goed zien, dit terwijl er tegen erg hoge snelheid wordt gereden.

De organisatoren hebben daarop gereageerd door verschillende aanpassingen aan het circuit door te voeren die de visibiliteit van de F1-piloten moeten verbeteren. Verschillende muren worden daarvoor achteruit geplaatst.

Al deze werkzaamheden zullen nog jarenlang hun nut bewijzen want al minstens tot 2027 zal de GP van Saoedi-Arabië op het Jeddah Corniche Circuit plaatsvinden. Oorspronkelijk waren er plannen om de race naar een speciaal gebouwd circuit in Qiddiya te verhuizen maar vertragingen in de bouw van het circuit zorgden er dus voor dat de race nog jarenlang op het Jeddah Corniche Circuit zal plaatsvinden.