Max Verstappen: “Omdat er geen ‘bandenoorlog’ is heeft Pirelli het te rustig aan gedaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens tweevoudig F1-kampioen Max Verstappen heeft het ontbreken van een ‘bandenoorlog’ ervoor gezorgd dat Pirelli het rustig aan heeft gedaan. Volgens Verstappen is dat één van de redenen dat de performance van de extreme regenbanden van Pirelli niet goed genoeg is.

De voorbije jaren kwam er meermaals kritiek op de banden van Pirelli, in het bijzonder de regenbanden van het Italiaanse merk. Volgens Verstappen komt dat deels omdat er geen concurrentie is.

“Wanneer je een bandenoorlog hebt dan kiezen de rijders voor de extreme regenband en pushen ze alles op het vlak van middelen,” aldus Verstappen tegenover ‘Viaplay’.

“Wanneer je geen bandenoorlog hebt dan doe je het rustig aan. Versta me niet verkeer, het kost nog steeds erg veel geld, maar je hoeft niet twee of drie tienden extra te vinden.”

Volgens Verstappen moet Pirelli beter werk verrichten met haar extreme regenband. De tweevoudig F1-kampioen wil echter gerust Pirelli helpen bij de ontwikkeling van haar extreme regenband.

“Ik ben er zeker van dat het mogelijk is om ze te verbeteren, we moeten gewoon overleggen met hen,” aldus Verstappen. “Ik probeer niet negatief te zijn want ik wil graag met hen samenwerken om de banden te verbeteren. Dat zal de regenraces nog beter maken.”