GP van Saoedi-Arabië: derde oefensessie: Max Verstappen snelste, Guanyu Zhou crasht

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Saoedi-Arabië de snelste tijd gereden. In de Red Bull was Verstappen zo’n twee tienden sneller dan Charles Leclerc in zijn Ferrari, Sergio Perez vervolledigde de top drie.

Het nieuws van de dag ging deze keer niet over Christian Horner maar wel dat Ferrari-rijder Carlos Sainz door een blindedarmontsteking de rest van het raceweekend in Jeddah mist. Daardoor zal F2-piloot Oliver Bearman de rest van het raceweekend Sainz vervangen en zijn officieel debuut in de Formule 1 maken.

Voor Oliver Bearman was het een eerste kennismaking met de Ferrari F1-bolide op het Jeddah Corniche Circuit, voor de andere rijders was het een laatste kans om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de kwalificatie en de race. Daarbij werd steeds meer de limiet van zowel de wagens als het circuit opgezocht.

Voor de Chinees Guanyu Zhou liep het daarbij mis en hij belandde in de TecPro-barriers. We kregen logischerwijze een rode vlag en dat betekende ook dat kostbare tijd verloren ging voor de andere rijders. Voor Zhou op zijn beurt is het afwachten of de mecaniciens zijn wagen klaar krijgen tegen de kwalificatie.

Uiteindelijk werd de sessie nog kort even hervat. Max Verstappen sloot de derde oefensessie als snelste af, voor Charles Leclerc in de Ferrari en teamgenoot Sergio Perez die de top drie vervolledigde.