GP van Saoedi-Arabië: eerste oefensessie: Max Verstappen snelste, Fernando Alonso op P2

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Saoedi-Arabië de snelste tijd gereden. Verstappen was in zijn Red Bull zo’n twee tienden sneller dan Fernando Alonso die in de Aston Martin een sterke tweede tijd reed. Teamgenoot Sergio Perez vervolledigde de top drie.

Amper een week na het eerste raceweekend in Bahrein vindt al de GP van Saoedi-Arabië plaats. Met het Jeddah Corniche Circuit krijgen de rijders een compleet ander circuit voorgeschoteld dan in Bahrein. Het wordt vooral uitkijken of Max Verstappen en Red Bull ook daar zullen domineren.

Op het stratencircuit wordt er niet veel gereden en voor de rijders was het dan ook zoeken naar voldoende grip. We zagen dan ook heel wat rijders in de fout gaan. Geleidelijk aan het tempo opbouw op een stratencircuit is de boodschap. Zo kan je als rijders steeds meer de limieten van de wagen en het circuit opzoeken en proberen om een zo snel mogelijk rondetijd te rijden.

Bij Mercedes hadden ze vroeg in de oefensessie het snelste tempo met George Russell die de snelste tijd achter zijn naam had staan. Na een tegenvallend raceweekend in Bahrein hadden ze bij Mercedes wat recht te zetten in Saoedi-Arabië.

Naast de uitdagende omstandigheden op een stratencircuit, waarbij het vooral zoeken was naar grip, kregen de rijders ook af te rekenen met veel vuil en afval op het circuit. Charles Leclerc pikte met zijn Ferrari wat afval op dat bleef vastzitten en de Monegask zag zich genoodzaakt terug te keren naar de pits om het te laten verwijderen.

Uiteindelijk was het Max Verstappen die de snelste tijd reed, voor Fernando Alonso en teamgenoot Sergio Perez die de top drie vervolledigde.