Grote tevredenheid bij Mclaren

Na een dominante race in Maleisië geeft Fernando Alonso toe dat hij toch wat verrast is om nu al met de overwinning te gaan lopen. Het was zijn eerste overwinning voor Mclaren en dat in nog maar zijn 2e race voor het Engelse team.

" Het is gewoonweg fantastisch en een geweldige verrassing wat Mclaren heeft bereikt op zo een korte tijd. Ik herinner me een kleine test in december, maar 1 dag, de nieuwe wagen in januari…. er is veel werk verzet, we hebben ons keihard ingezet voor de eerste race van het seizoen, maar we hadden niet verwacht al zo competitief te zijn."

Over de race vertelde Alonso het volgende:

" Een van onze kansen om te winnen was om als eerste uit de eerste bocht te komen, en dankzij een zeer goede start, dankzij de wagen, kon ik naast Felipe komen. Ik zat aan de binnenkant dus kon ik er als eerste uitkomen. Mijn teammaat maakte het nog makkelijker om de afstand met de concurrentie te vergroten."

Die teammaat, Lewis Hamilton, vond dit de moeilijkste race uit zijn carrière.

"Als je 2 Ferraris achter je ziet in de spiegel en je weet dat ze iets lichter zijn en ook iets sneller, het was zeer moeilijk om ze achter me te houden. Ook de hitte speelde me parten. Halfweg in de race was mijn water op en het werd warmer en warmer, gelukkig had ik een voorsprong, maar ik pushte tot het einde."

Ook teambaas Ron Dennis kon zijn geluk niet op.

"We gaan naar elke race om te winnen. In de voorbije maanden en jaren was dat niet altijd gemakkelijk voor ons, maar vandaag hebben we met deze duidelijk zege laten zien dat we de snelheid hebben. We hadden de beste start en beide rijders hebben geweldig werk verricht."

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner