Guenther Steiner: “Ik ben geen tv-goeroe maar de kijkcijfers van de F1 worden verkeerd gemeten!”

Haas F1 team
Haas F1 team

De kijkcijfers in Amerika zouden aan het terugvallen zijn maar als teambaas van een Amerikaans F1-team maakt Guenther Steiner zich daar geen zorgen over.

De voorbije jaren is de Formule 1, mede dankzij ondertussen de drie Amerikaanse F1-race en de erg succesvolle Netflix-serie ‘Drive To Survive’, zeer populair geworden in Amerika. Toch lijkt er figuurlijk wat lucht uit de ballon te ontsnappen want de de kijkcijfers lijken terug te vallen in Amerika.

Desondanks maakt Haas F1-teambaas Guenther Steiner zich geen zorgen over het terugvallen van de kijkcijfers en dat doet Steiner, net als in zijn boek ‘Surviving to Drive‘ (voor iedere F1-fan een aanrader), in geheel eigen stijl.

“Nee, ik maak me er geen zorgen over,” antwoordt Steiner wanneer hem gevraagd wordt of hij zich zorgen maakt over de terugvallende cijfers. “Ik denk dat tv-cijfers, en ik ben geen expert op het vlak van tv-cijfers ofzo, maar het is iets dat moeilijk te meten en te interpreteren valt. Er worden heel wat dingen niet op tv bekeken, vooral door jongeren, en ik denk dat er niet echt een instrument is waarmee we dit meten.”

“Er wordt aan gewerkt, want ik denk dat er meer mensen kijken dan dat we nu weten. We meten immers nog steeds tv-cijfers zoals we dat 20 jaar geleden deden. Zoals ik reeds zei, ik ben geen tv-guru, maar ik heb met enkele mensen gesproken die er veel over weten en zij hebben me gezegd dat we een betere manier moeten hebben om de dingen te meten.”

“Er is over het algemeen nog erg veel interesse. We praten momenteel met verschillende partijen, er is zeer veel interesse.”

“Ik denk dat je tijdens de raceweekends goed kan zien dat er veel interesse is, op basis van hoeveel er geadverteerd wordt op het circuit enzovoort, nieuwe adverteerders. Als team voeren we heel wat normale gesprekken. Op het vlak van sponsoring wil men de feiten en cijfers kennen. Ze nemen hun tijd en ze zijn niet gehaast om voor volgend jaar te tekenen. De gesprekken verlopen echter goed.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner