Dit zal Lewis Hamilton ongetwijfeld pijn doen: Exclusieve sportwagen zwaar beschadigd na crash

ethang.supercarphotographer - Instagram
ethang.supercarphotographer - Instagram

De wagen was niet meer in zijn bezit maar het zal Lewis Hamilton ongetwijfeld pijn gedaan hebben toen hij zag dat de nieuwe eigenaar met de Pagani Zonda 760 LH gecrasht was. De exclusieve wagen raakte bij de crash ernstig beschadigd.

In 2014 kwam de zeer exclusieve Pagani Zonda 760 LH in het bezig van de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1. Hamilton liet hem in een opvallende paarse kleur spuiten en ook de initialen van zijn naam, LH, waren prominent aanwezig op de wagen. De Pagani Zonda 760 LH is uitgerust met een 760 pk sterke V12 Mercedes-motor.

Hamilton betaalde 1,4 miljoen euro voor de zeer exclusieve wagen waarvan er slechts vijf exemplaren gebouwd werden. Vorig jaar verkocht Hamilton zijn Pagani Zonda 760 LH voor zo’n 10 miljoen euro. De nieuwe eigenaar heeft blijkbaar niet bijzonder lang kunnen genieten van zijn exclusieve wagen want de voorbije dagen doken er beelden op van ernstige schade aan de wagen, dit ten gevolge van een crash.

Opvallend is dat het niet het eerste ongeluk met de wagen is. in 2015 had Hamilton zelf al eens een aanrijding met de wagen. Hamilton sprak toen zelf van “een heel licht contact met een stilstaand voertuig”. Hamilton liet zelf in een interview met ‘The Times’ optekenen dat het ook als meervoudig F1-kampioen een uitdaging was om met de Pagani Zonda 760 LH te rijden.