Guenther Steiner: “Waarom zouden we terugkeren naar ‘de goede oude tijd’?”

Haas F1 team
Haas F1 team

Vorig seizoen konden we kennismaken met het gegeven van de sprintraces maar het is niet zeker of we daar komend seizoen nog kunnen van genieten want er is onenigheid ontstaan over het al dan niet verhogen van het budgetplafond.

McLaren Racing-CEO Zak Brown windt er geen doekjes om, hij vindt dat de grotere teams de sport gijzelen door een verhoging van het budgetplafond te vragen voor het afwerken van zes sprintraces. 

Als daar geen consensus over kan gevonden worden bestaat de kans dat er in 2022 geen sprintraces zullen plaatsvinden. Haas-teambaas Guenther Steiner staat onverschillig tegenover de sprintraces en zal dus niet stemmen voor een verhoging van het budgetplafond.

“Ik heb niets meer gehoord sinds onze laatste meeting -ik weet niet meer precies waar het was , Saoedi-Arabië misschien?- met Stefano Domenicali over de sprintraces,” aldus Steiner tegenover ‘RACER.’ 

“We hebben onze mening gegeven, zoals dat gevraagd werd, maar sindsdien hebben we er niets meer over gehoord. Ik denk dat er de komende weken een F1 Commissie plaatsvindt, ik denk dat we er dan meer zullen van horen.”

“Uiteindelijk moet het zowel commercieel als sportief zinvol zijn. Ik ben er zeker van dat er een voorstel zal komen en als Formula One Management (FOM) zegt dat er een aantal mensen tegen de budgetten zijn zullen ze er tegen beslissen. Ik weet niet waarom, ik ben niet tegen sprintraces als ze er zijn maar ik denk niet dat het voordeel zou groot zal zijn dat ik er voor ga pleiten om ze te hebben.”

“Ik weet niet precies hoe groot het voordeel is, dat ga ik aan Stefano overlaten om dat uit te zoeken. Als het natuurlijk commercieel erg zinvol is en de fans ervan houden zullen ze proberen om het te laten gebeuren. Maar zij zijn de promoter, wij werken altijd met hen en we proberen hen te helpen als we iets beter kunnen doen. Maar ik ga niet mijn uiterste best doen om de grote teams een voordeel te geven omdat het budgetplafond verhoogd is.”

“Ik ben daar ook volwassen over, waarom zouden we hier een achterpoortje openen dat betekent dat we teruggaan naar de ‘goede oude tijd’ vóór een budgetplafond?”

Steiner laat weten dat hij niet boos is op de grotere teams omdat ze gewoon maar proberen om hun eigen zaakjes te beschermen.

“Nee ik ben niet gefrustreerd want dat is gewoon wat je doet als je dat kan. Ze doen gewoon wat ze kunnen,” besluit Steiner.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022