Haas F1 team gaat GP van Oostenrijk op een bijzondere manier benaderen: “Het wordt een testsessie voor ons”

Haas F1 team
Haas F1 team

Bij het Amerikaanse Haas F1 team worden ze dit seizoen geconfronteerd met uitersten en erg wisselvallige prestaties. In Oostenrijk willen ze de problemen beter leren begrijpen en daarom gaan ze het raceweekend op de Red Bull Ring op een ietwat aparte en bijzondere manier benaderen.

Dit seizoen slaagden ze er bij het Haas F1 team al enkele keren in om een ijzersterke kwalificatie te rijden om vervolgens tijdens de race geconfronteerd te worden met een veel slechtere performance en een grote bandendegradatie. De engineers van het Haas F1 team proberen die problemen nu op te lossen.

“We onderzoeken de zeer goede performance die we in de kwalificatie al hebben gehad en de minder goede prestaties tijdens de race momenteel,” aldus Haas-teambaas Guenther Steiner. “We gaan het proberen uit te klaren voor de volgende races, gaan de sweet spot tussen de twee sessies, de kwalificatie en de races, proberen te vinden, iets tussenin.”

“We werken zeer hard om de discrepantie tussen het zeer snel zijn en veel minder goed zijn tijdens de race te verklaren. We hebben enkele aanwijzingen en het zal zeker en vast een invloed hebben op het ontwerp van de VF-24. We moeten dat aspect zeker en vast uit de wagen voor volgend jaar krijgen.”

In Oostenrijk is er een raceweekend met twee races, een sprintrace op zaterdag en de grand prix op zondag, en bij het Haas F1 team gaan ze beide races gebruiken om hun problemen te evalueren.

“We gaan de race wat zoals een testsessie gebruiken,” aldus Steiner. “We hebben veel dingen die we gaan uitproberen om onze racesnelheid te proberen verbeteren, we hebben enkele ideeën.”

“We hebben twee races dit weekend en we hebben daardoor twee keer zoveel tijd om andere dingen te vinden. We proberen uiteraard steeds om een zo goed mogelijk resultaat te behalen maar deze keer zal dat gecompromitteerd worden door het proberen echt begrijpen wat er met onze wagen gebeurt op een racedag.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print