Haas presenteert als eerste haar nieuwe F1-bolide: VF-22

Haas F1 team
Haas F1 team

Het Amerikaanse Haas F1-team heeft als eerste van alle teams haar nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2022 aan het grote publiek voorgesteld, de VF-22. Het is de eerste F1-bolide die we te zien krijgen die volgens de nieuwe reglementen is ontworpen.

Vorig seizoen was Haas het slechtste team op de F1-startgrid maar dat had ook een goede reden. Bij de Amerikaanse renstal besloten ze immers om alle tijd en middelen te concentreren op de ontwikkeling van de F1-bolide voor 2022, wanneer er ingrijpende reglementswijzigingen ingaan.

Haas ontwikkelde daardoor haar 2021-wagen bijna helemaal niet en hoopt zo om dit jaar een enorme stap vooruit te zetten op de F1-startgrid. Afwachten of het dat ook weet te verwezenlijken.

De Haas VF-22 is de eerste F1-bolide die we te zien krijgen maar het Haas F1 team beperkte zich wel tot het tonen van digitale rendering. De effectieve presentatie van de echte F1-bolide volgt later nog.

Mick Schumacher en Nikita Mazepin zullen net als vorig jaar het rijdersduo vormen en zij zullen ongetwijfeld hopen dat ze over een veel competitievere wagen beschikken waarmee ze niet alleen met elkaar maar ook tegen andere rijders en teams kunnen racen.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022