Hamilton aangeklaagd wegens buitensporig rijgedrag

Sommigen herinneren zich misschien nog het voorval in Australië waarbij Lewis Hamilton aan de kant werd gezet door de locale politie wegens buitensporig rijgedrag. De Brit is nu ook officieel aangeklaagd voor deze feiten en moet eventueel voor de rechtbank verschijnen.
Hamilton leefde zich in de aanloop van het gp-weekend in Australië wat uit in een Mercedes en deed daarbij ondermeer een burnout op Lakeside Drive nabij Melbourne. De politie hield Hamilton echter tegen en nam ondermeer de Mercedes waarmee hij reed in beslag.

Er was toen veel kritiek op Hamilton, aangezien hij een voorbeeldfunctie heeft, dergelijk rijgedrag is dan ook helemaal ongepast. Ondermeer de Australische minister Tim Pallas stak toen niet onder stoelen of banken dat hij het gedrag van Hamilton beneden alle peil vond.

“Lewis is een ‘dickhead’. Hij heeft letterlijk mensenlevens op het spel gezet door zijn ongeoorloofd rijgedrag. Men spreekt nu plots over de incidenten van Webber maar geweten is dat hij nooit mensen in gevaar bracht. We hebben bij deze de aandacht van de supporters van Hamilton en Webber getrokken want men reageert tegenstrijdig. Ik zou Webber eveneens willen laten weten dat hij enkel op circuits mag overdrijven met zijn snelheden”, zo verklaarde minister Tim Pallas destijds.

Er is een hoorzitting voorzien in de rechtbank van Melbourne op 24 augustus, drie dagen voor de eerste oefensessie van de GP van België plaatsvindt. Voorlopig is het nog niet duidelijk of Hamilton zelf aanwezig zal moeten zijn.

In een reactie op het voorval verklaarde Hamilton toen wel dat hij zelf besefte dat hij over de schreef was gegaan en dat dergelijk rijgedrag niet goed te praten viel.

“De voorbije avond reed ik op een onaanvaardbare en buitensporige manier. Daardoor werd ik ook tegengehouden door de politie,” aldus Hamilton. “Wat ik deed was stom en ik wens me te verontschuldigen voor wat er is gebeurd.” verklaarde Hamilton toen het voorval in de pers verscheen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}