Hamilton bekritiseert collega-rijders

Dit weekend vindt in Valencia de GP van Europa plaats. Aangezien alle rijders voor de eerste keer op het nieuwe stratencircuit rijden proberen ze allemaal zo goed mogelijke de beschikbare tijd tijdens de oefensessies te benutten. Dat daarbij de rijders op het stratencircuit elkaar soms enigzins hinderen lijkt onvermijdelijk.

Toch is dat niet naar de zin van Lewis Hamilton. De Brit heeft dan ook heel wat kritiek op zijn collega-rijders.

"Het is zeer belangrijk om een kloof te hebben met de anderen, zodat je een vrije ronde kan rijden. Je het stuk achter de bochten zien, anagezien het bijna allemaal blinde bochten zijn," aldus Hamilton. "Op sommige rijders loop je soms zeer snel in en dan wordt je gehinderd. Ze proberen voordele te halen uit het feit dat er een kleine kloof is met de rijder achter hun en men kijkt niet wie er achter hen rijdt. Je loopt op hen in en je wordt gehinderd doordat ze zelf een vrije ronde proberen te verkrijgen, maar dat verknoeit wel jouw snelle ronde."

Verder is Hamilton echter wel tevreden met zijn resultaat tijdens de oefensessies. De Brit heeft dan ook alle vertrouwen in een gunstig verloop van de rest van het weekend.