Hamilton: “Deze laatste race vat het F1-seizoen samen, ik ben blij dat het seizoen voorbij is”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton is er voor het eerst in zijn F1-carrière niet in geslaagd om een overwinning te behalen tijdens een F1-seizoen. Tijdens de laatste race in Abu Dhabi moest Hamilton door technische problemen opgeven.

“Ik heb altijd tot de laatste race geloofd dat er eventueel een kans was,” vertelde Hamilton na de race in Abu Dhabi. “Ik denk dat het belangrijk is om te blijven geloven, te blijven hopen en hard te blijven werken.”

“We hebben alles gegeven, ik denk dat deze laatste race het volledige seizoen samenvat. Ik ben blij dat het voorbij is.”

Geen overwinning dit seizoen voor Hamilton, dit in tegenstelling tot teamgenoot George Russell. Russell behaalde ook meer wk-punten dan Hamilton.

“Uiteraard had het mooi geweest mocht die overwinning er toch gekomen zijn,” aldus Hamilton. “Al volstaat één overwinning niet echt hé, niet? Dit jaar voelde onze eerste vijfde plaats aan als een overwinning. Onze eerste vierde plaats voelde aan als een overwinning.”

“Toen we onze eerste podiumplaats behaalden voelde het als een overwinning. Die eerste tweede plaats voelde alsof we iets echt bereikt hadden, laat ons daaraan vasthouden en verder bouwen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print