Sergio Perez: “Volgend jaar wil ik het beter doen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Geen tweede maar wel een derde plaats voor Sergio Perez, zowel tijdens de race als in het kampioenschap bij de rijders. Perez sluit het seizoen echter met een goed gevoel af en wil het volgend jaar nog beter doen.

“Ik ben blij omdat ik alles heb gegeven weet je,” vertelde Perez na afloop van de race in het parc fermé. “Wanneer je nadien terugkijkt dan hadden er uiteraard dingen beter gekund, zoals mijn middelste stint. We dachten op dat moment dat we nog op een strategie met één pitstop zaten.”

“Max bevond zich op een éénstopper en wij op een tweestopper, dus die middelste stint was niet ideaal voor ons. Ik denk dat dit ons wat verschalkt heeft en dat betekende dat we wat seconden verloren toen we achter Max reden.”

“Maar zo gaat het nu eenmaal soms. Alles kan erg close zijn. Maar aan het einde van de dag ben ik blij.”

Ondanks dat Perez in het kampioenschap tevreden moet zijn met de derde plaats en ‘slechts’ twee overwinningen behaalde blikt de Mexicaan tevreden terug op dit seizoen.

“We kunnen tevreden zijn,” aldus Perez. “Het is leuk om dit seizoen te eindigen en ik kijk uit naar nog een sterk seizoen volgend jaar.”

“Ik ondervond dit jaar wat problemen met het managen van de banden. Hopelijk kunnen we dat verbeteren voor volgend jaar en zijn we dan over het algemeen wat sterker.”

“We hadden dit jaar zeker geweldige momenten, geweldige gevechten,” besloot Perez die verwacht dat Red Bull komende winter nog extra performance zal weten te vinden.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print