Hamilton en Vettel: “Liever een andere teamgenoot dan Alonso”

De toekomst van Fernando Alonso blijft voer voor speculatie. In de aanloop naar de Grote Prijs van Oostenrijk werden Hamilton en Vettel gevraagd wat ze er van zouden vinden moest de Spanjaard hun teamgenoot worden in 2018.

Alonso zelf heeft al verklaard dat hij nog niet weet waar zijn toekomst ligt. Zijn contract bij McLaren loopt af na dit seizoen en de kans lijkt erg klein dat de voormalig wereldkampioen nog trek heeft om langer te blijven als er geen beterschap komt in de prestaties van McLaren-Honda. In Canada liet hij weten dat hij wil blijven indien McLaren tegen september in staat is om voor de overwinning te vechten.

Als we het parcours van McLaren-Honda van de laatste drie jaar even onder de loep nemen kunnen we stellen dat de kans eerder klein is dat het zover gaat komen. Wil Alonso in 2018 in een auto zitten die hem in staat stelt om races te winnen dan komen we al snel bij Mercedes en Ferrari uit.

Bij Mercedes loopt eind dit jaar het contract van Valtteri Bottas af en zo bestaat de kans dat er een plaatsje vrijkomt bij de Duitsers. Hamilton is naar eigen zeggen tevreden met zijn huidige teamgenoot en houdt niet echt rekening met de komst van Alonso. Zoals algemeen bekend is zijn de twee al eens teamgenoten geweest bij McLaren, in 2007, en ze stonden niet te boek als de beste vrienden tijdens die periode.

Sebastian Vettel laat ook weten tevreden te zijn van zijn huidige teamgenoot, Kimi Raikkonen, en dat hij helemaal geen zeggenschap heeft in zulke beslissingen bij Ferrari. Het is ook een publiek geheim dat Fernando Alonso eind 2014 met slaande deuren vertrokken is uit Maranello en dat zal een eventuele terugkeer niet gemakkelijker maken.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022