Hamilton finisht negen plaatsen achter Russell: “Ik weet niet wat zeggen, sorry”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton heeft zich na afloop van de GP van Emilia-Romagna bij het Mercedes F1 team geexcuseerd omdat hij maar liefst negen plaatsen achter teamgenoot George Russell is gefinisht.

Dat het niet goed gaat met Mercedes dat weten we al langer maar de voorbije races lijkt er zich een trend af te spelen waarbij George Russell duidelijk beter weet te presteren dan Lewis Hamilton. Zo ook tijdens de GP van Emilia-Romagna.

Russell mocht de race als elfde aanvatten maar slaagde er wel in als vierde over de finish te rijden. Russell zijn goede prestatie stond in schril contrast met de race die Lewis Hamilton reed. Hamilton startte als veertiende en finishte als dertiende, negen plaatsen achter Russell.

“Het was moeilijk, maar ik weet niet echt goed wat te zeggen,” vertelde Hamilton na afloop. “Het is zeker en vast niet eenvoudig en dat voelen we als team.”

“George heeft op zijn minst toch wat punten voor het team behaald, mijn excuses aan iedereen dat ik er niet in geslaagd ben om hetzelfde te doen.”

In tegenstelling tot George Russell leek Hamilton er maar niet in te slagen om de wagens voor hem in te halen, zowel zonder als met de hulp van DRS.

“Ik vond het niet echt frustrerend, ik geraakte gewoon niet vooruit,” vertelt Hamilton over het ’treintje rijden’. “Ik weet niet waardoor het kwam maar ik was gewoonweg niet snel genoeg om in te halen. Ik was een ‘sitting duck’.”

Hamilton kijkt ondertussen tegen een achterstand van 58 punten op wk-leider Charles Leclerc aan, zonder het foutje van Leclerc hadden dat er zelfs meer kunnen zijn. Toch meent Hamilton dat hij al ergere periodes in zijn carrière heeft meegemaakt.

“Ik heb zeker slechtere momenten gekend, dit is dus zeker niet het slechtste moment,” aldus Hamilton.

“Ik denk dat het team, zoals ik heb gezegd, iedereen voelt dit, we proberen gewoon allemaal ons best te doen. Niemand geeft op en iedereen probeert vooruitgang te boeken en dat zo snel mogelijk.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer