Charles Leclerc: “Dit had niet mogen gebeuren”

Ferrari
Ferrari

Na afloop van de GP van Emilia-Romagna was Charles Leclerc zichtbaar teleurgesteld met zijn zesde plaats. Dat had op zijn minst een derde plaats op het podium moeten zijn en de Monegask neemt de schuld voor de slechte prestatie dan ook op zich.

Het begon al met een bijzonder slechte start voor Leclerc en Sainz. Sainz moest opgeven in de grindbak na een contact met Ricciardo terwijl Leclerc terugviel naar de vierde plaats.

Charles Leclerc slaagde er nog wel in om terug op te klimmen naar P3 en trachtte meermaals om Sergio Perez onder druk te zetten. Tijdens de slotfase van de race schakelde Leclerc over op een setje zachte banden waarmee hij na eveneens een pitstop voor Perez de strijd met de Mexicaan aanging.

Leclerc was echter iets te gretig toen hij in de chicane over de kerbstones ging en belandde met zijn Ferrari tegen de bandenmuur. gelukkig voor Leclerc kon hij nog verder rijden maar na een extra pitstop voor een nieuwe neus, en een verbeten inhaalrace, kwam Leclerc als zesde over de finish.

Daarmee gingen op zijn minst zeven kostbare punten verloren in de strijd om de titel. Ook Leclerc beseft dat het een bijzonder slecht resultaat is voor Ferrari en hemzelf.

“Het is bijzonder jammer,” aldus Leclerc. “Wat er voor de spin gebeurde zijn details, dat maakt deel uit van het racen.”

“Die spin had vandaag echter niet mogen gebeuren. De derde plaats was het hoogst haalbare vandaag, we beschikten niet over de snelheid voor een beter resultaat. Ik was te gretig en heb de prijs daarvoor betaald. Ik ben zeven mogelijke wk-punten verloren tegenover de derde plaats waarop ik reed.”

“Het is jammer, het zijn zeven punten die aan het einde van het kampioenschap zeer belangrijk kunnen zijn, dit mag niet meer opnieuw gebeuren.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023