Fernando Alonso: “Een klein ‘kusje’ van Mick vernietigde mijn wagen”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Voor Fernando Alonso zat de GP van Emilia-Romagna er al snel op. Alonso werd tijdens de openingsronde licht geraakt door Mick Schumacher waarna enkele ronden later een deel van het bodywork van zijn F1-bolide wegvloog en Alonso moest opgeven.

“Ik heb niet veel gevoeld, het was overduidelijk een zeer, zeer licht contact met Mick,” blikt Alonso terug. “Ik zag het alleen maar op de herhaling en het was overduidelijk voldoende om mijn wagen te vernietigen.”

“Ik denk dat we dit kampioenschap al erg vaak pech gekend hebben, iets dat we zelf niet in de handen hebben en dat was vandaag opnieuw het geval.”

Alonso hoopt vooral dat hij later tijdens het seizoen meer geluk zal hebben, iets dat we heb de voorbije races al meermaals hoorden vertellen.

“Ik hou er meer van om het seizoen goed te eindigen dan het goed te starten en slecht te eindigen,” vertelt Alonso.

“Langs de andere kant is het lastig om tijdens de races te moeten toekijken. Ik heb tijdens de eerste vier races al veel te vaak moeten toekijken en heb slechts twee punten, dat hadden misschien 25 of 30 punten moeten zijn.”

“Iedereen is het er mee eens dat we al bijzonder veel pech hebben gekend. We hadden ook wat betrouwbaarheidsproblemen. We hadden het probleem in Australië tijdens de kwalificatie.”

“Iedereen raakte vandaag elkaar en er gebeurde meestal niets. Die andere wagens lijken onverwoestbaar terwijl ik een klein ‘kusje’ van Mick kreeg en mijn wagen volledig vernietigd was.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen